A citromot, mint gyümölcsöt elsősorban ételek, italok ízesítésére használják, azonban mire is lehet jó még ezen kívül? Összegyűjtöttük pár pontban.
Berozsdásodott késeinket meg tudjuk tisztítani levével és egy erősebb dörzsszivaccsal, ráadásul a szennyeződéseket is eltávolíthatjuk.
Maradjunk a konyhában. A vágódeszkára odaszáradt maradékot durvább szemű sóval és egy félbevágott citrommal dörzsölve könnyen megszabadulhatunk a makacs szennyeződésektől.
Elszíneződött edények szinte minden konyhában megtalálhatóak. Ezeket egy fél citrommal, és sóval le tudjuk dörzsölni. Ennek a folyamatnak köszönhetően újra szépen csillognak majd edényeink.
A vízkővel szemben szintén felveszi a harcot. A lerakódást dörzsöljük át citrommal és várjunk pár percet. Ezt követően töröljük le a kezelt felületet.
A pólón kialakult izzadságtól elszíneződött foltok igazán kellemetlenek lehetnek, de ez esetben is a citrom lehet a mi fegyverünk. Mosás elött dörzsöljük be a foltot citromlével és a mosás végén csodát fogunk tapasztalni.
A kukának a kellemetlen szaga akkor is megmarad, ha levisszük a szemetet. Ez ellen tudunk tenni úgy, hogy néhány citromhéjat, egy marék durva szemű sót és jégkockákat dobunk a kukába, majd egy szivaccsal átdörzsöljük azt. Máris megszabadultunk a kellemetlen szagoktól.
Reméljük tudtunk új információval szolgálni, hogy mire is jó egy egyszerű citrom.
Kövessenek minket! További takarítással kapcsolatos témákban hamarosan újra jelentkezünk.